Program 2.–8. sept. 2019

Banner_uge program.png

Foto: Anna Emy

Foto: Anna Emy

ONSDAG / Infomøde: Hvordan bliver jeg frivillig eller praktikant?

Overvejer du at blive frivillig eller praktikant i Trampolinhuset? Eller er du researcher eller kulturmager, som godt kunne tænke sig at lave research eller projekter i huset? Så kom til vores månedlige informationsmøde, hvor du vil høre mere om hvordan. Hvornår: Onsdag den 4. sept. kl. 17–18:30. Hvor: Trampolinhusets store klasselokale. Klik for at læse mere. Alle er velkomne, men tilmeld dig venligst her.

Foto: Lars Vibild

Foto: Lars Vibild

FREDAG / Ny undervisningsklasse for flygtningefamilier

Udover vores individuelle familierådgivning lancerer Trampolinhuset nu også en Familieklasse, som giver information, støtte og gode råd til flygtningeforældre. Klassen finder sted hver første fredag i måneden fra kl. 15–16. Det er meget vanskeligt at opretholde et sundt familieliv i de stressende asylcentere, eller hvis du lige har fået opholdstilladelse, og alt er nyt. Mange flygtningeforældre og deres børn lider af stress, angst og PTSD, som påvirker familiens mentale sundhedstilstand. Familieklassen tilbyder forelæsninger og gruppediskussioner, som kan hjælpe flygtningeforældre med at skabe sunde familierutiner og forbedre kommunikationen mellem familiemedlemmerne. Hvornår: Fredag den 6. sept. kl. 15–16. Hvor: Trampolinhusets rådgivningslokale.

Foto: Michala Clante Bendixen

Foto: Michala Clante Bendixen

FREDAG / Gratis forelæsning om det danske asylsystem

På fredag kan du høre Michala Clante Bendixen (forkvinde i Refugees Welcome, Danmark) fortælle om det danske asylsystem. Foredraget forklarer de forskellige faser i det danske asylsystem, hvordan asylansøgninger vurderes, og om hvem og hvor mange der søger asyl i Danmark og hvem der får asyl eller afslag. Efter foredraget er du velkommen til at være med til vores fællesmiddag og månedlige fest. Tilmeld dig her, så vi ved, hvor mange der kommer: https://www.trampolinhuset.dk/tilmeld-foredrag. Hvornår: Fredag den 6. sept. kl. 16–18. Hvor: Trampolinhusets store klasselokale.

FREDAG / Fest

Den første fredag hver måned inviterer Trampolinhuset til en fantastisk aften med fællesspisning, særarrangementer, bar, musik og dans. Middagen er gratis for asylansøgere, men vi opfordrer alle andre til at donere 20 kr. for maden.
Program
18–19: Fællesspisning
19:30–20:30: Særarrangement (opdateres)
20:30-24:00: Bar og dans med husets DJs
Hvornår: Fredag den 6. sept. kl. 18–24. Hvor: Trampolinhusets multizone.

Video still fra  Chauka, Please Tell Us the Time  (2017)

Video still fra Chauka, Please Tell Us the Time (2017)

LØRDAG / Litteratur-og filmevent om flygtningedetentionscentre!

I forbindelse med udstillingen Homeless Souls inviterer Trampolinhusets udstillingssted CAMP i samarbejde med Louisiana Museum for Moderne Kunst til litteratur- og filmdag. Oplev bl.a. forfatter og menneskerettighedsforkæmper Behrouz Boochani, der live via Skype vil fortælle om sin prisbelønnede roman No Friend But the Mountains, hvor en stor del er skrevet i form af sms-beskeder sendt fra ét af Australiens berygtede detentionscentre for asylansøgere i Papua Ny Guinea. Filmskaber Arash Kamali Sarvestani vil være til stede for at introducere filmen Chauka, Please Tell Us the Time, som han og Behrouz Boochani har instrueret sammen ved hjælp af korte videooptagelser sendt af Behrouz fra Manus Island. Afslutningsvis vises filmen om det danske Udrejsecenter Sjælsmark Cast Away Souls, som er instrueret af asylaktivisten Stanley Edwards, den tyske filmskaber Markus Fiedler og de danske billedkunstnere Nanna Katrine Hansen og Thomas Elsted, efterfulgt af et Q & A faciliteret af forfatter Liv Nimand Duvå om ligheder mellem australsk og dansk flygtningepolitik. Arrangementet er gratis med Louisiana entré. Klik her for at reservere en plads. Hvornår: Lørdag den 7. sept. kl. 13–17:30. Hvor: Louisiana Museum for Moderne Kunst, Humlebæk.