Program 7.–13. okt. 2019

Banner_uge program.png

ONSDAG TIL LØRDAG / Klimaskattejagt

Trampolinhuset er en af posterne på den klimaskattejagt rundt på Nørrebro og Nordvest, som Klimaklubben har organiseret i forbindelse med C40 – World Mayors Summit in Copenhagen. Hop på cyklen og tag med på en opdagelsesrejse i lokale klimatiltag og bæredygtige initiativer på Nørrebro og Nordvest. Tilmeld dig her. Hvornår: 9.–12. okt. Hvor: Trampolinhuset og andre pladser.

Nikolaj Bendix Skyum Larsen,  The Floating Series  (2017–). Pigmentprint på Hahnemuehle Photo Rag, 60 x 45 cm. Edition 1/5 + 2AE. Med tilladelse fra kunstneren

Nikolaj Bendix Skyum Larsen, The Floating Series (2017–). Pigmentprint på Hahnemuehle Photo Rag, 60 x 45 cm. Edition 1/5 + 2AE. Med tilladelse fra kunstneren

FREDAG / Gæstebesøg af kunstneren Nikolaj Bendix Skyum Larsen i demokrati-klassen

Denne uge gæster billedkunstneren Nikolaj Bendix Skyum Larsen demokrati-klassen for at diskutere sit fotoprojekt The Floating Series med deltagerne. Serien portrætterer den desperate situation, som de mange hjemløse migranter i Paris’ Stalingrad-kvarter befinder sig i. Over to måneder besøgte kunstneren kvarteret og fotograferede nogle af migranterne, der bor der, helt tildækkede af tæpper. Fotografierne afbilder søvnen som det øjeblik, hvor hjemløse migranter metaforisk kan flyde være fra deres håbløse situation. Demokrati-klassen er åben for alle, der er interesserede i politik og kommunikation – bare duk op. Hvornår: Fredag den 11. okt. kl. 14:30–16. Hvor: Trampolinhusets lille undervisningslokale.

Foto: Britta Thomsen

FREDAG / Menstruationssundhedsworkshop med women i kvinde-klassen

Den fredag kommer organisationen WoMena og laver en workshop om menstruationssundhed med kvinderne i kvinde-klassen. Håndtering af menstruation er fundamental, da det påvirker kvinders uddannelse, økonomi og sundhed. Dog har mange kvinder ikke råd til eller viden om, hvordan de skal håndtere menstruation sikkert og behageligt. Denne workshop vil præsentere nogle langtidsholdbare løsninger, såsom menstruationskopper. Hvornår: Fredag den 11. okt. kl. 16–18. Hvor: Trampolinhusets lille undervisningslokale.

Foto: Britta Thomsen

Foto: Britta Thomsen

LØRDAG / Film og burgers i kvindeklubben

Kvindeklubben skulle have været på ekskursion til Experimentariet denne lørdag. Men da huset skal spare penge, bliver vi i huset og ser en familiefilm og laver hjemmelavede burgers og fritter sammen med børnene istedet. Hvornår: Lørdag den 12. okt. kl. 14–19. Hvor: Trampolinhusets multizone.

Saba Bereket Persson,  THE UNSPOKEN - About unconscious discrimination  (2015/2019). Installation med mannequiner, tekstiler og video, variable dimensioner, video: 16:58 min. Med tilladelse fra kunstneren

Saba Bereket Persson, THE UNSPOKEN - About unconscious discrimination (2015/2019). Installation med mannequiner, tekstiler og video, variable dimensioner, video: 16:58 min. Med tilladelse fra kunstneren

LØRDAG / Gratis omvisning i gruppeudstillingen Tærske(l)

Trampolinhuset har sit helt eget udstillingssted CAMP / Center for Migrationspolitisk Kunst. Få en gratis omvisning denne lørdag i centrets nye udstilling Tærske(l), som er gæstekurateret af den britiske kunsthistoriker og teoretiker Temi Odumosu. Udstillingen beskæftiger sig med aktuelle indvandringsspændinger og strukturelle praktikker, men med et særligt fokus på den ‘midt-imellem-hed’, som skaber kritisk viden. Den inviterer publikum til at reflektere over, hvad der sker på tærsklerne i migrationserfaringen? Hvor er det sted, man hører til? Hvornår og hvordan vil forandringerne komme? Omvisningerne foregår på engelsk og er gratis, men der er en entré på 40 kr. Hvornår: Lørdag den 12. okt. kl. 15–16. Hvor: Trampolinhusets udstillingssted CAMP / Center for Migrationspolitisk Kunst.

Foto: Britta Thomsen

Foto: Britta Thomsen

26. okt. / Madlavningsworkshop med Sisters Cuisine

Tilmeld dig denne fantastiske madlavnings-workshop og lær at lave traditionel marokkansk couscous af de to dygtige Sisters Cuisine-kokke, Cherie og Nabila. Vi skal lave couscous, salat med appelsin og granatæble samt briwat med nødder og honning serveret med marokkansk te. Søstrene vil lære dig at lave retterne fra bunden og vil besvare spørgsmål om livet som flygtningekvinde i Danmark, mens I laver mad sammen. Til slut spiser vi sammen, og du får rester og et gratis Sisters Cuisine-forklæde med hjem. Hvornår: 26. okt. kl. 15–19. Hvor: Trampolinhuset. Pris: 425 kr. Tilmeld dig her før 21. okt. Alt overskud går til Trampolinhusets aktiviteter for asyl- og flygtningebørn.

Screenshot 2019-10-07 10.13.00.png

NÆSTE UGE / Lukket i efterårsferien

Trampolinhuset er lukket hele næste uge i efterårsferien fra mandag den 14. okt. til søndag den 20. okt. God ferie til alle, og vi ses ugen efter.