Vision og mission

I Trampolinhuset arbejder vi for at sikre en integration, der er bæredygtig – både fra et samfundsøkonomisk, demokratisk og menneskeligt perspektiv.

Vores grundlæggende filosofi er, at alle har noget at bidrage med. Nogle gange ved de bare ikke hvordan.

Derfor tilbyder vi skræddersyede praktikforløb til flygtninge, som matcher den enkeltes behov, ressourcer og motivation. Det gør det nemmere for den enkelte at finde fodfæste på arbejdsmarkedet såvel som i samfundet generelt.

Vi arbejder holistisk for at sikre dette gennem:

Jobtræning og uddannelse, fordi integration på arbejdsmarkedet er lettere, når man forstår arbejdsmarkedets skrevne og uskrevne forventninger.

Demokratisk praksis, fordi aktivt medborgerskab indebærer forståelse af den sociale kontrakt og den danske demokratiske tradition.

Systemforståelse og rådgivning, fordi det er nemmere at blive en del af samfundet når man kender sine pligter og rettigheder og muligheder.

Socialt netværk, fordi integration er noget, vi lærer af hinanden.

Strategiske partnerskaber, fordi Trampolinhusets metoder bedst forankres i samfundet gennem samarbejder med virksomheder, fagforeninger, NGO'er, fonde, kommuner og staten.


Vores fællesskab

Trampolinhuset samler flygtninge, asylansøgere og andre medborgere i Danmark, som deler et ønske om at skabe bedre muligheder for bæredygtig integration. Vi er en selvstyrende institution med en bestyrelse, betalt personale og en stor gruppe praktikanter og frivillige. Vi modtager økonomisk støtte fra offentlige og private fonde, støttearrangementer og donationer.Netværk & partnerskaber

alsymbornsfremtid_logo_RGB_Artboard 1.png

Trampolinhuset er en af de grundlæggende støtteorganisationer i Folkebevægelsen for asylbørns fremtid, som arbejder for at sikre bedst mulige levevilkår for asylbørn i Danmark.

 
ISOBRO.png

Trampolinhuset er medlem af ISOBRO, som er indsamlingsorganisationernes brancheorganisation. ISOBRO arbejder for at sikre de bedst mulige rammevilkår for vores medlemmer. 

 
UN Together

Trampolinhuset er en del af United Nations TOGETHER campaign for at ændre de negative narrativer om migration og styrke den sociale sammenhængskraft mellem værtsfællesskaber og flygtninge og migranter.


Læs mere