Ny rådgiver

Mød Asrin: Vores nye rådgiver

Trampolinhusets nye juridiske rådgiver fokuserer på at gøre udlændingeret mere forståeligt for asylansøgere og flygtninge. Hun tilbyder gratis rådgivning hver uge.

Af Viktoria Steinhart og Amanda Enggaard Dybdal

Asrin Mesbah, cand.jur., er rådgiver i Trampolinhuset. Foto: Viktoria Steinhart.

Asrin Mesbah, cand.jur., er rådgiver i Trampolinhuset. Foto: Viktoria Steinhart.

Asrin er uddannet fra Københavns Universitet i 2018 som jurist med fokus på udlændingeret, og er ansat i Trampolinhuset som juridisk rådgiver. Ifølge Asrin er reglerne ofte svære at tyde. Derfor mener hun at der særligt er brug for dygtige og professionelle jurister til at vejlede og rådgive.

Som juridisk rådgiver i Trampolinhuset håber Asrin at gøre processen mere overskuelig. Hun hjælper derfor med at forklare asylregler, regler for familiesammenføring og forklarer de danske systemer og regler til de flygtninge og asylansøgere, som kommer i Trampolinhuset. ”Men det kan tage mange måneder, før der kommer en afgørelse”, siger hun. Asrin har kun været i Trampolinhuset i to måneder, og der er ofte lang ventetid i forbindelse med de juridiske sager.

Asrin taler både dansk, farsi og kurdisk. Dette betyder, at der ofte ikke behøver at være en tolk til stede som tredjepart. Hun oplever en god fortrolighed med klienterne, og en følelse af, at de bliver forstået bedre: “De kan mærke, at det er mennesker der vil hjælpe andre, der vil gøre en forskel,” siger hun.

Trampolinhuset tilbyder gratis juridisk rådgivning ti asylansøgere ogl flygtninge der har brug for hjælp til blandt andet at klage over afgørelser i forbindelse med deres asylsager, hjælp til familiesammenføring eller andet, og her kan du møde Asrin.

Asrins bedste råd er at spørge en professionel rådgiver, hvis man er i tvivl om sin sag. I Trampolinhuset er der mulighed for gratis rådgivning hver uge:

Trampolinhuset alle hverdage kl. 10-16

Refugees Welcome hver tirsdag kl. 16-19

Vores Asylbørn om torsdagen kl. 17-19. ■

Støt rådgivningen

Trampolinhuset tilbyder gratis rådgivning til asylansøgere og flygtninge, men det er desværre ikke gratis for Trampolinhuset. Derfor har vi brug for al den støtte, vi kan få. Selv små beløb tæller! Klik her for at se, hvordan du donerer.


Læs mere