Til danskundervisning i Trampolinhuset

Til danskundervisning i Trampolinhuset

I Trampolinhuset er der gratis danskundervisning for de asylansøgere, frivillige og praktikanter, der gerne vil lære det danske sprog og dansk kultur at kende; Her er alle velkomne. 

Af Sara Tatiana Schwartz

”Du har meget grimt hår,” lyder det fra én af eleverne i det lille klasselokale, da snakken falder på underviserens frisure. Dansklæreren må spørge flere gange, før det går op for hende, at eleven forsøger at fortælle, at hun er lyshåret. 

”Nåååå..”, udbrøder hun lettet og hjælper ham med at finde det rigtige ord: ”Du siger gråt! Ja, jeg har blondt hår. Det er helt rigtigt”. 

Danskundervisningen tager udgangspunkt i fotos til at starte samtaler på tværs af forskellige niveauer og modersmål. Foto: Viktoria Steinhart.

Danskundervisningen tager udgangspunkt i fotos til at starte samtaler på tværs af forskellige niveauer og modersmål. Foto: Viktoria Steinhart.

Det hjælper med fagter
Eleverne, der gerne vil lære dansk, kommer fra mange forskellige lande, og det sætter krav til underviserens evner. Der er nemlig ikke et fælles sprog, man kan undervise fra, fortæller Katrine, der har undervist frivilligt i dansk siden november: 

”Det er svært i den forstand, at man ikke har et fælles sprog, man kan trække på, til at forklare noget med. Det er nemlig ikke alle, der kan engelsk. Men så må man jo bruge fagter, og alle hjælper hinanden.” 

 

Alle kan være med 

Trampolinhuset tilbyder undervisning på to danskhold: ét for begyndere, og ét for videregående. De to hold følger samme temaer og læreplan, og der er fokus på, at alle kan være med: 

”Vi bruger meget billeder at tale ud fra,” siger Katrine. ”På den måde kan alle være med; vi taler om billederne på dansk, og selv dem, der ikke kan forstå noget dansk, kan følge med i, hvad der foregår. Det fungerer rigtig godt.” 

Kom med til danskundervisningen

Danskundervisningen finder sted alle åbne dage i Trampolinhuset. Du kan se de specifikke tidspunkter i vores kalender ved at klikke her, eller læse mere om vores forskellige aktiviteter ved at klikke her.


Støt Trampolinhuset

Trampolinhusets mange aktiviteter er mulige takket være donationer fra knap 300 privatpersoner, som giver mellem 50 og 500 kr. hver måned. Hvis du, din kæreste eller din mor også har mulighed for at støtte vores arbejde med en fast donation, vil det gøre en stor forskel for vores arbejde.


Læs mere