Åbent brev fra Sjælsmarks familier

Sjælsmarks familier tager ordet i debatten om udrejsecenter

50 af ca. 60 børnefamilier i udrejsecenter Sjælsmark har skrevet et åbent brev til statsminister Mette Frederiksen og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. I brevet afviser de en Sjælsmarkmedarbejders påstande om, at flertallet af dem ønsker at blive i Sjælsmark. ”Det er uforsvarligt og uetisk at putte ord i munden på os,” skriver de.

Af Kajsa Böttcher Messell

Den 31. juli bragte netmediet Altinget.dk et åbent brev fra Michael Høegh, medarbejder i udrejsecenter Sjælsmark, til statsminister Mette Frederiksen og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. I brevet skriver Høegh bl.a.: ”Langt de fleste familier på Sjælsmark ønsker ikke at flytte fra Sjælsmark”.

Men mindst 50 af Sjælsmarks ca. 60 børnefamilier genkender ikke Michael Høeghs udtalelser. De blev hverken spurgt eller informeret om hans brev, før det blev bragt i Altinget.dk og omtalt i andre landsdækkende medier.

Familierne er vrede og frustrerede over, ikke selv at være kommet til orde i debatten. Derfor har de nu selv forfattet et åbent brev til statsministeren og udlændinge- og integrationsministeren

”Vi vil gerne invitere jer til at komme til Sjælsmark og tale mere med os om vores anbefalinger for det nye centers udformning,” skriver de i brevet. ”Vi håber, at det nye, mere børnevenlige udrejsecenter vil være beliggende i nærheden af vores børns skoler og venner, så de ikke behøver skifte skole og miste det lille netværk, de har. Vi håber, at det nye center er fri for pigtråd, hegn og uniformerede betjente. Vi håber, at værelserne ikke er beskidte og nedslidte, at der vil være fælles køkkener, og at vi igen vil få kontante ydelser, så vi kan lave vores egen mad.”

Brevet er den 10. august blevet sendt til statsminister Mette Frederiksen og til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Klik her for at læse hele brevet på Altinget.dk, eller klik her for at læse Informations artikel om familiernes proces med at skrive det.


Støt familiernes politiske platform

Trampolinhuset danner platform for, at asylansøgere og flygtninge selv kommer til orde i den debat, der ofte handler om dem, men sjældent inddrager dem. Vores arbejde er kun muligt takket være donationer fra privatpersoner, som giver mellem 50 og 500 kr. hver måned. Hvis du, din kæreste eller din mor også har mulighed for at støtte vores arbejde med en fast donation, vil det gøre en stor forskel for vores arbejde.