Filmklubben: En fælles passion

Filmklubben: En fælles passion

“I bund og grund repræsenterer det et sted, der giver plads til grupper af individer som både Danmark og København ellers aktivt prøver at udfase via undertrykkende økonomiske, sociale og immigrations-politikker”

Af Amanda Enggaard Dybdal

Hver tirsdag aften kan man finde Ryan i  færd med at lave popcorn, arrangere sofaer og gøre storskærmen klar til aftenens film i husets Filmklub Cinema Club. Ryan overtog filmklubben i August 2018, men har været i huset siden Januar 2018.

Ryan er frivillig i Trampolinhuset, hvor han arrangerer filmklub hver tirsdag. Foto: Viktoria Steinhart.

Ryan er frivillig i Trampolinhuset, hvor han arrangerer filmklub hver tirsdag. Foto: Viktoria Steinhart.

Filmklubben foregår hver tirsdag aften klokken 18:30 og har til formål at skabe et sted hvor alle kan komme og slappe af over en god film: “Om noget, er dens rolle at det er den begivenhed i Trampolinhuset, hvor folk bedst kan undslippe hverdagen. Det er hverken en klasse eller et arbejde, men derimod et sjovt foretagende og noget positivt man kan se frem til hver uge”.

For Ryan giver den ugentlige filmklub et rum, hvori husets brugere kan tage del i et fællesskab der deler en passion for moderne kunst og historier gennem film: “Film har givet mig så meget vitalitet og håb for så længe jeg kan huske”.

Filmklubben repræsenterer mange ting for Ryan. Ikke alene er det en hyggelig aktivitet, den repræsenterer også – ligesom Trampolinhusets andre aktiviteter – en insisteren på, at asylansøgere og flygtninge tilhører fællesskabet på lige fod med andre: “I bund og grund er det et sted der giver plads til grupper af individer som både Danmark og København ellers aktivt prøver at udfase via undertrykkende økonomiske, sociale og immigrations-politikker”.

Hver anden filmvisning i filmklubben vælges gennem afstemning, som en måde at give “biografen til publikummet”. De øvrige film vælges af Ryan selv. Alle film vises gratis.

Forårets sidste filmklub finder sted tirsdag den 9. april kl. 18:30. Der vil være gratis popcorn, bløde sofaer, og et altid godt selskab!


Støt Trampolinhuset

Trampolinhusets mange aktiviteter er mulige takket være donationer fra knap 300 privatpersoner, som giver mellem 50 og 500 kr. hver måned. Hvis du, din kæreste eller din mor også har mulighed for at støtte vores arbejde med en fast donation, vil det gøre en stor forskel for vores arbejde.


Læs mere