Renovering giver nyt liv

Renovering giver nyt liv i Trampolinhuset

Siden sommeren 2018 er der blevet bygget en del om i Trampolinhuset, så der nu er bedre muligheder for både at lave børneaktiviteter, hygge i caféen og arbejde koncentreret.

Af Sara Tatiana Schwartz

Det er et nyere og mere dynamisk Trampolinhus, man møder, når man træder ind ad døren på Thoravej. ”Mit hus, dit hus” er mottoet i Trampolinhuset, og det er det vigtigste ved ombygningen: Den har givet bedre plads til de mange brugere af huset. 

Trampolinhusets nye caféområde bruges både til husmøder, hyggelige snakke og gruppearbejde. Foto: Viktoria Steinhart

Trampolinhusets nye caféområde bruges både til husmøder, hyggelige snakke og gruppearbejde. Foto: Viktoria Steinhart

Caféen, Help Desk og børnehjørne 

”Ombygningen har helt klart ændret dynamikken i huset”, fortæller Tone Olaf Nielsen, der er programdirektør i Trampolinhuset. ”I cafézonen kan man hænge ud, arbejde, og det er blevet nemmere at spise nu,” fortæller Tone.  

I caféen finder du også Help Desk, hvor der altid én, der kan hjælpe dig hvis du har spørgsmål om Trampolinhuset og dets aktiviteter.

Udover at lave nye kontorer til husets praktikaner og medarbejdere, er der også blevet bygget et særligt legerum til Børneklubben: ”Det giver noget mere ro, at børnene har fået sit eget rum, hvor de kan lege,” fortæller Tone. En eklektisk indretningsstil 

Selvom der er sket meget i huset, er det ikke meningen, at alt skal være perfekt. ”Når du kommer til landet, har du ofte mistro til perfekte rum, hvor det hele passer sammen. Ministerier og asylcentre har sådan nogle rum, ” forklarer Tone. ”Vi har derimod en eklektisk indretningsstil; vi har nogle Harald Nyborg-bænke, nogle sofaer, vi har fået doneret af en iransk oversætter, og en håndfuld borde fra en trendy café. I Trampolinhuset skal man føle sig hjemme, og man skal selv have lov til at reparere noget eller lave det om, ligesom man ville gøre i sit eget hjem.”

 

Alle hjælper til

Renoveringen har ifølge Tone været en fællesindsats: ”Der er rigtig mange, der har hjulpet med at lave om i huset,” fortæller Tone. ”Vores praktikant Omar har hængt billeder op, Marian har lavet meget af arbejdet med lamper og elektricitet, og Rashid har doneret sin arbejdstid til at bygge Børnehjørnet. Det er det fantastiske ved Trampolinhuset: Alle hjælper til på alle måder. Det skaber tillid,” fortæller Tone. 

Der er dog, ifølge Tone, stadig enkelte ting, der mangler i Trampolinhuset. ”Vi mangler en håndvask i et af køkkenerne, så det kunne vi virkelig godt bruge donationer til.”

Børnefamilierne fra udrejsecenter Sjælsmark kommer hver uge i Trampolinhusets børneklub.png

Sara Ipsen, der er børneklubskoordinator, fortæller, at der også er brug for donationer til børnehjørnet: ”Meget af det legetøj, vi får, er gammelt og nedslidt. Vi drømmer om noget nyere legetøj, så børnene kan lære at passe på tingene. Det kunne for eksempel være Legoklodser eller spil på dansk, så de kan lære sproget. Ja, lidt legetøj til ungerne ville være dejligt,” siger Sara. 

”Sidst, men ikke mindst, mangler der stadig at blive malet hist og pist i Trampolinhuset, så hvis du har lyst til at give en hånd med eller kender en god maler, vil det også være værdsat”, fortæller Tone. 


Sådan kan du hjælpe

Der er stadig brug for hjælp og donationer til følgende:

  • En ny køkkenvask

  • Lamper 

  • En madras og sækkestole 

  • Nyere legetøj eller legetøj i god stand 

  • En maler  

 

Hvis du har lyst og mulighed for at hjælpe, så kontakt programdirektør Tone Olaf Nielsen på toneolafnielsen@trampolinehouse.dkeller 20 93 50 86 


Støt Trampolinhuset

Trampolinhusets mange aktiviteter er mulige takket være donationer fra knap 300 privatpersoner, som giver mellem 50 og 500 kr. hver måned. Hvis du, din kæreste eller din mor også har mulighed for at støtte vores arbejde med en fast donation, vil det gøre en stor forskel for vores arbejde.


Læs mere