Amir skaber nyt liv i Trampolinhuset

Amir skaber nyt liv i Trampolinhuset

”Jeg kommer i Trampolinhuset for at lære dansk og lære om det danske samfund, så jeg kan komme i gang og skabe mit eget liv. Hvis du kan lære det, betyder det, at du kan gøre det.” 

Af Sara Tatiana Schwartz

Afghanske Amir er 56 år gammel, og er en del af Trampolinhusets integrationsindsats Next Practice. Gennem et samarbejde mellem Trampolinhuset og Roskilde Kommune har han fået en praktikplads hos Trampolinhuset, hvor han lærer dansk og får kompetencer, han kan bruge til at blive en del af det danske samfund. 

Amir, 56, er i integrationsforløb i Trampolinhuset via et samarbejde med Roskilde Kommune. Foto: Viktoria Steinhart.

Amir, 56, er i integrationsforløb i Trampolinhuset via et samarbejde med Roskilde Kommune. Foto: Viktoria Steinhart.

En af de store fordele ved at være i Trampolinhuset er, ifølge Amir, muligheden for at lære om det danske samfund: ”Jeg lærer f.eks. om regeringen og demokratiet her. Det er vigtigt, når man bor i et land, at man lærer om dets samfund og kultur.”

Amir er også glad for at kunne møde andre i Trampolinhuset, fordi det hjælper at være en del af et fællesskab og at kunne tale med andre om hverdagens problemer: ”Folk, der kommer her, har de samme problemer. Vi har set krig, forfærdelige ting og er flygtet til Danmark. Her kan vi være sammen og tale om tingene.” 

Udover sin praktikplads, bruger Amir også tid på sociale medier, hvor han deler information om, hvad der sker i Afghanistan. Han håber på, at han med tiden kan inspirere politisk aktive og unge til at engagere sig: 

”Jeg bliver bange for fremtiden, når jeg tænker på vores børn og unge i Afghanistan. Det er en meget vanskelig situation med krigen og der er mange lidelser i mit hjemland. Danske unge har mange muligheder. For eksempel har unge afghanske piger slet ikke den samme frihed som danske piger. Jeg håber, jeg ved at sprede viden kan være med til at skabe en forandring.” 


Støt Trampolinhuset

Trampolinhusets mange aktiviteter er mulige takket være donationer fra knap 300 privatpersoner, som giver mellem 50 og 500 kr. hver måned. Hvis du, din kæreste eller din mor også har mulighed for at støtte vores arbejde med en fast donation, vil det gøre en stor forskel for vores arbejde.


Læs mere